Konferens- och mötesföretaget Umeå Congress har under många år verkat såväl i Umeå som i övriga delar av landet. Nu låter de detta bli extra tydligt genom namnbytet till Nordic Congress. Företaget är i grunden detsamma som innan, och behåller sin bas i Umeå som tidigare, men lyfter fram ett tydligare erbjudande gentemot kunder även i resten av landet.

Umeå Congress har funnits i närmare 30 år och har under den tiden utvecklats till att kunna erbjuda marknadsledande tjänster för alla typer av konferenser och event för både den lokala marknaden och den nationella. I ett led att förstärka positioneringen på nationell nivå gör de nu en visuell satsning i form av en uppdaterad varumärkesidentitet, och byter i samband med detta också namn till Nordic Congress.

”Det ligger väldigt rätt i tiden”, säger Krister Andersson, som är vd och affärsansvarig på Nordic Congress. ”Under de senaste åren har vi utfört allt fler uppdrag runt om i landet och vi känner att i kombination med alla möjligheter som vi kan erbjuda med digitala eller hybrida möten, vill vi visa tydligare att vi hjälper kunder i hela Sverige.”

Nordic Congress har säkrat flera nya avtal under de gångna åren, vilket har lett till en hel del förändringar bakom kulisserna inom företaget i modern tid. I vintras anställdes projektledaren och konferensproducenten Lena Hernell, och i februari i år gick Jesslyn Rose in som delägare efter sex år som senior projektledare inom företaget.

”Det har varit spännande tider för oss under de senaste åren”, säger Krister Andersson. ”Pandemiåren innebar att mycket konferenser och event i mångt och mycket ställdes in, men samtidigt eldade det på utvecklingen av andra mötesformer och skapade nya förutsättningar för konferenser och kongresser. Vi har anpassat oss efter behoven som finns där ute och vi har kunnat ta vår långa erfarenhet av traditionella konferenser och utökat verksamheten med nya alternativ. På så sätt har vi kunnat stärka vår position och vårt erbjudande, vilket gjort att vi nu också förstärker verksamheten med ny personal och starkare ägandeskap.”

Även om det sker många förändringar så vidhåller de samtidigt att kärnan av verksamheten förblir densamma, och att trots att de plockar bort Umeå från företagsnamnet så kommer de även fortsättningsvis behålla företagets bas i Umeå.

”Vi är inte på väg någonstans med företaget, vi har sedan länge breddat horisonten för företagets erbjudande och nu låter vi det bara vara tydligare. Hjärtat är fortfarande kvar i Umeå”, säger Krister Andersson.

Nordic Congress erbjuder ett stort utbud av skräddarsydda event-, mötes och konferenslösningar för en rad olika typer av ändamål. I utbudet ryms möten, kongresser och konferenser som sker på plats men också hybrida eller helt digitala varianter, samt kringliggande administrativa tjänster och projektledning av desamma.