Möten och events fortsätter att förstärka Dubais kunskapsekonomi och bidra till ökad turism. Under första halvåret 2024 vann staden imponerande 175 anbud för att vara värd för evenemang under 2024 och framåt. Detta innebär en ökning med 24 procent jämfört med samma period förra året, och dessa vinnande bud förväntas föra med sig fler än 92 000 delegater, vilket förbättrar pipelinen av deltagare för affärsevenemang under de kommande åren.

De framgångsrika anbuden positionerar staden som värd för flera prestigefyllda internationella konferenser, kongresser och incentiveuppdrag under de kommande åren som sträcker sig ända fram till 2028. Denna prestation, som omfattar ett brett spektrum av sektorer och yrken, understryker vikten av affärsevenemang för Dubais ekonomiska agenda D33, som syftar till att fördubbla ekonomin i Dubai under det decennium som leder fram till 2033 och stärka dess position att vara bland världens tre främsta städer att besöka, bo och arbeta i.

Dubai Business Events (DBE), en del av Dubais departement för ekonomi och turism och stadens officiella kongressbyrå, samarbetade med intressenter och branschexperter, inklusive Al Safeer Congress Ambassadors, för att lägga bud på och vinna stora affärsevenemang. Utöver de framgångsrika budgivningarna har Dubai under de senaste månaderna fått ytterligare ett globalt erkännande för sin status som en ledande hubb för affärsevenemang. International Congress and Convention Association (ICCA) rankade Dubai som den främsta staden i Mellanöstern när det gäller antalet förenings- och organisationsmöten under 2023, medan Cvent rankade staden som nummer ett på listan över de främsta mötesdestinationerna i Mellanöstern och Afrika.

”I linje med visionen och ledarskapet hos Hans Höghet Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president och premiärminister i Förenade Arabemiraten, fortsätter affärsevenemang att spela en avgörande roll för att driva turism och ekonomiskt välstånd. Konferenser, kongresser och möten med stor genomslagskraft främjar inte bara den ekonomiska utvecklingen, utan bidrar också på ett avgörande sätt till Dubais växande status som kunskapsnav och kompetenscentrum inom viktiga sektorer. Detta ligger i linje med ambitionerna i Dubais ekonomiska agenda D33, som syftar till att göra Dubai till en ledande destination för affärer och fritid och den bästa staden att besöka, bo och arbeta i”, säger Ahmed Al Khaja, vd för Dubai Festivals and Retail Establishment.

”Föreningar, företag och organisationer runt om i världen inser i allt högre grad fördelarna med att förlägga sina möten till Dubai, vilket framgår av det antal stora internationella konferenser som staden har säkrat under första halvåret 2024. Vår livfulla kalender med kommande evenemang kommer att samla branschledare, visionärer och delegater från hela världen, som drar nytta av och bidrar till vår kunskapsekonomi och driver på den kollektiva tillväxten, och vi ser fram emot att välkomna dem till Dubai.”

Dubais popularitet som destination för företags- och incentiveevenemang fortsätter att öka, vilket är ett direkt resultat av det stora utbudet av destinationer som uppfyller alla budgetkrav, ett brett urval av internationella hotell, infrastruktur och mötesfaciliteter i världsklass samt den otroliga tillgängligheten. Bland de evenemang som genomfördes under första halvåret inom dessa segment kan nämnas Modicare Advisors Incentive 2024, Vkusno i Tochka Convention 2024, World Agri-Tech Innovation Summit 2024 och OPPO Guangdong Mobile Communication Incentive 2025.

Dubais växande status som global mötesplats för organisationer, liksom den snabba utvecklingen av stadens kunskapsekonomi och fokus på innovation, ledde också till att beslutsfattare valde staden för sina stora sammankomster. Konferenser och kongresser under årets första hälft inkluderar: The International Cotton Association Conference 2025, IFHNOS Summit 2025, WCA World Annual Conference 2025 och Rhinology World Congress 2028.

Genom engagemang året runt, nära samarbeten och partnerskap med hotell, evenemangsplatser, professionella kongressarrangörer (PCO), destinationsbolag (DMC) och andra tjänsteleverantörer fortsätter DBE att attrahera världens mest prestigefyllda evenemang och befästa Dubais position som ett nav för globala affärsevenemang året runt.

Under första halvåret 2024 avslutade DBE framgångsrikt flera försäljningsuppdrag på målmarknaderna och deltog i stora mässor, bland annat Imex Frankfurt. DBE kommer också att delta i de kommande mässorna Imex America (8–10 oktober, Las Vegas) och IBTM World (19–21 november, Barcelona). DBE fortsätter att ha ett nära samarbete med business eventindustrins intressenter för att ta emot mötesplanerare i Dubai för studiebesök som ger dem möjlighet att uppleva Dubais infrastruktur för affärsevenemang och turism samt den snabbt växande kunskapsekonomin.