platsannonser
Uppsala Konsert & Kongress söker:
Projektledare konferens
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
nyheter
Nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar ett treårigt kongress avtal med yrkesförening.
på nytt uppdrag
Ny köksmästare
på Högberga Gård.
på nytt uppdrag
Åsa Keim
ny COO hos Easyfairs Göteborg.
Omvärldsanalys
Internationella besökare
stod för 45 procent av övernattningarna i Stockholm under juni.
Omvärlddsanalys
Resandet fortsatte att öka under juli månad
Swedvias flygplatser ökade tio procent.
omvärlddsanalys
Ibtm Events
slår samman Nord- och Sydamerika-mässorna.
mat och möten
Gothia Towers
får ny italiensk restaurang.
mässmediet
Nu öppnar Stora Nolia
– en av Skandinaviens största besöksmässor
På nytt uppdrag
Jacob Dahlberg
blir hotelldirektör Downtown Camper.
Hållbarhet
A Sustainable Tomorrow
flyttar gränser.
RSS
rss_icon
Länkar
Platsannons | onsdag 26 juli 2017
Uppsala Konsert & Kongress söker: Projektledare konferens

Var med och utveckla en av världens högst rankade kongressanläggningar.

 

Uppsala Konsert & Kongress har sedan invigningen 2007 etablerat sig som en av Nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser. UKK är ett levande allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad där kreativitet, kultur, forskning och företagande frodas. Vår ledstjärna är att med ett utbud som präglas av mångfald, angelägenhet och hög kvalitet välkomna alla.

 

UKK är inne i en expansiv fas. Verksamheten växer, fler evenemang tar plats på scenerna och antalet stora möten och internationella kongresser ökar stadigt. Under 2016 steg antalet besökare med 55 000 till totalt 535 000. Vi jobbar kostnads- och resurseffektivt, flexibelt och transparent i en organisation som drivs av kreativa idéer, smarta lösningar och stort engagemang.

 

38 minuter från Stockholm Central. 18 minuter från Arlanda. 1 minut från Uppsala Resecentrum.

 

Arbetsuppgifter

Konferensavdelningen spelar en viktig roll i husets högt prioriterade internationella arbete. Sedan flera år tillbaka finns ett medlemskap i AIPC och Uppsala Konsert & Kongress har nominerats till ett av världens 15 bästa konferenscenter två gånger, varav den senaste 2016. Nomineringen baseras på kundomdömen.

 

Som projektledare har du helhetsansvaret för konferensbokningen - från planering till ankomst och genomförande till avslutat möte. Du styr detaljplanering av arrangemang i samråd med kunden, och kommer under projekten att vara i tät kommunikation med berörda avdelningar. Vi ser därför gärna att du är en van organisatör och lägger stor vikt på samarbeten. För att lyckas riktigt bra i ditt arbete tror vi att du är prestigelös, kundorienterad, självgående och driven.

 

Bokning/Sälj:

I boknings- och säljarbetet ingår bokning av större konferenser och kongresser, så som besvara förfrågningar via telefon och mail under vissa perioder, sammanställa och följa upp offerter, lokaloptimering i samråd med våra musikproducenter, projektplanering och löpande visningar för arrangörer och bokare.

 

Projektledning:

I rollen som projektledare är du alltid närvarande vid ankomst och genomförandet på plats. Efter avslutad konferens ansvarar du för att fakturering görs och att kunden kontaktas för uppföljning. På plats arbetar du också för att koppla ihop kunden med sälj/bokning för framtida bokningar, samlar leads, tar emot reklamationer med mera.

 

Försäljning:

Du arbetar aktivt med merförsäljning och deltar i våra säljrelaterade aktiviteter såsom mässor och liknande. Du fungerar även som en extra resurs inom försäljning vid behov och möjlighet.

 

Kvalifikationer

En god förhandlare med naturligt affärssinne.

 

Du förstår vad det innebär att arbeta i ett kommunalt bolag, styrt av ägardirektiv och kommunens övergripande mål.

 

Du är van vid att arbeta i, och ta till dig, olika IT-system.

 

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan utan svårighet arbeta på engelska.

 

Branschkännedom kring mötesindustri och besöksnäring.

 

Dessutom brinner du för att utveckla UKK och vill bidra till att stärka och utveckla Uppsalas besöksnäring.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och strävar efter att våra anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen.

 

En mötesplats och ett kulturcentrum

På 14600 kvadratmeter genomför Uppsala Konsert & Kongress cirka 500 möten. Allt från stora internationella, fleråriga kongresser till bolagstämmor, fester och koncentrerade mindre möten. På husets fyra scener presenteras dessutom närmare 300 kulturevenemang varje år. Vi tar hospitality, upplevelser och möten på stort allvar och är en plats där alla är lika välkomna.

 

UKK är ett helägt kommunalt bolag.

 

UKKsmart

På UKK arbetar vi UKKsmart, ett värdegrundsbaserat arbetssätt som vi formulerat tillsammans. UKKsmart är att söka de mest kreativa lösningarna, att uppskatta innovation, att arbeta med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Vi bevakar ständigt utveckling, trender och tendenser inom våra verksamhetsområden. Vi värdesätter samarbete och uppmuntrar bra initiativ, egna och andras. Vi tror på den empatiska organisationen och arbetar tillsammans för helhetens bästa. Vi engagerar oss i att utveckla vår närmiljö, vårt Uppsala.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100 procent med placering i Uppsala. Arbete på kvällar och helger förekommer frekvent, resor ett par gånger per år. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Ansökan

Frågor om tjänsten och ansökan med CV och personligt brev skickas via e-post till carola.ornas@ukk.se senast 13 augusti 2017.

 

Platsannons | torsdag 20 april 2017
Konferenssamordnare till Citykonferensen/Ingenjörshuset

Citykonferensen i Ingenjörshuset har servat näringslivet i genomförandet av professionella konferenser sedan 35 år.

Konferenscentret är därmed en av de mest etablerade aktörerna i Stockholm och genomströmmas årligen av 43 500 konferensbesökare.

Citykonferensen är en del av Sveriges Ingenjörer samt en Svanenmärkt och kvalitetscertifierad Svenska Möten anläggning.

 

Nu söker vi kollega till vår grupp av konferenssamordnare. Du har en personlighet med stort leende som kan ta rollen som ett av våra ansikten utåt. Fast tillsvidareanställning, deltid 80 %.

 

I arbetet ingår att samordna, förbereda och serva alla delar av inkommande konferenser från bokning till välkommen åter. Konferensförberedelser består av avstämningsplanering med kund, receptionsmottagning, service under pågående konferens, teknisk assistans, uppkoppling av konferensutrustning, möblering och iordningsställande av konferenslokalerna inför ankomst samt på alla sätt serva gästerna så att de blir nöjda och återvänder.

 

Vi söker dig som

• Har tidigare erfarenhet från konferensanläggning

• Har kunskaper i bokningssystem, gärna Spectra som vi använder

• Har verbal förmåga i svenska och engelska tal och skrift

• Har intresse och känsla för att hantera konferensteknik

• Har en utpräglad känsla för service

 

Det är meriterande om du

• Har erfarenhet av servering

 

Kan du inte allt idag så lär vi självklart upp dig. Din viktigaste tillgång är din positiva, glada serviceattityd och tjänstvillighet i alla lägen.

 

Arbetstid huvudsakligen dagtid vardagar med varierande pass varannan dag mellan 07.30 – 18.30, men ibland kvällstjänst med dagsslut 18.30 - 21.00. Lördagar kan förekomma några gånger per säsong. Sommarstängt från midsommar > 10 augusti. Julstängt 22 dec – 10 januari

 

Ansökan med CV och personligt brev behöver vi registrerade senast fredag den 12 maj 2017. Ansökan sker här!

 

Citykonferensen erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen. Tjänstepension enligt ITP-planen ingår. Facklig företrädare Lotta Ljungqvist Unionenklubben 08-613 80 00.

 

För mer information kontakta:

Stefan Falcone

Anläggningschef Citykonferensen

070-774 69 51

 

Platsannons | måndag 3 april 2017
Helsingborg Convention & Event Bureau söker en Destinationssäljare

Helsingborg Convention & Event Bureau

Helsingborg Convention & Event Bureau har sedan 2009 arbetat med att värva möten och evenemang till Helsingborg. Vi vidgar nu vårt uppdrag till att även omfatta bearbetning av den internationella kongressmarknaden, därav söker vi nu förstärkning. År 2020 invigs kongressanläggningen SeaU i Helsingborg vilket ger oss nya möjligheter till en bredare kundbearbetning.

 

Arbetsbeskrivning

Ditt primära uppdrag är att underhålla, utveckla samt skapa kundrelationer på både den nationella och internationella kongressmarknaden. Idag finns ett väletablerat nationellt kundunderlag, men nu behöver vi skapa samma underlag internationellt. Vidare ingår det i arbetet att även bearbeta evenemangsmarknaden.

 

Du ansvarar för de processer som redan pågår samt identifierar, söker upp och aktivt påverkar nya aktörer för att få dem att förlägga sitt möte eller evenemang i Helsingborg.

 

Profil

För att klara av uppgiften ser vi att du är starkt resultatorienterad med stort fokus på relationer, kunder och affärsmässighet. Detta innebär att du har en förmåga att samverka, men även att kunna agera självständigt och vara drivande. Du behöver vara strukturerad, gilla högt tempo och skiftande arbetssätt. I grunden ska du självfallet älska att arbeta med och möta många nya människor.

 

Krav

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av tjänsteförsäljning, helst inom mötes- och evenemangsindustrin. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompentens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet från Convention Bureaus. Goda kunskaper om vad Helsingborg har att erbjuda som evenemangs- och mötesdestination är en förutsättning för att du ska lyckas med ditt uppdrag. Du skriver och talar svenska och engelska flytande. Utöver de grundläggande kraven lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi sätter stort värde på ett positivt förhållningssätt i alla relationer.

 

Besök gärna www.helsingborgceb.com för mer information om Helsingborg Convention & Event Bureau.

 

Sista ansökningsdatum är den 19 april 2017

Ansökan och CV mailas till rekrytering.hasab@helsingborg.se

Ett första urval av sökande till intervju görs först efter sista ansökningsdatum.

 

Anställning

Placeringsort: Helsingborg

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tillsvidare

 

Frågor

Eventuella frågor beträffande tjänsten och rekryteringsprocessen ställs via epost till johan.lundell@helsingborg.se angående tjänstens innehåll till karolina.rinmanzather@helsingborg.se angående rekryteringsprocessen. Återkoppling sker antingen via epost eller telefon.

 

Helsingborg Arena och Scen AB

Helsingborg Convention & Event Bureau är en del i det spännande, nya Helsingborg Arena och Scen AB. Bolaget består även av verksamheterna Helsingborgs stadsteater, Helsingborgs Konserthus, Helsingborg Arena, Sofiero slott & Slottsträdgård. Huvudsakligt fokus för bolaget är att producera kultur, evenemang och upplevelser för invånare och besökare men även att värva evenemang och möten till Helsingborg.

 

Helsingborg Arena & Scen är till 100% ett kommunalägt bolag med cirka 200 personer anställda och en av Sveriges större aktörer inom evenemang, kultur och möten. Bolaget ägs av Helsingborgs stad. Läs mer om oss på www.stagebackstage.se