platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
Flygnytt
Emirates lanserar nya kabiner
till sin Boeing 777-flotta.
Sustainability
Internationell hållbarhetskonferens
vid Ekonomihögskolan i Lund.
200 deltagare
​Grön infrastruktur
fyller Vattendagarna i Halmstad.
Omvärldsanalys
Digitalt fokus ger 13% lyft för Danmark
på tyska mötesmarknaden.
Mat & Möten
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund
satsar på bistromeny med lokala råvaror,
RSS
rss_icon
Länkar
Stefan Ekengren till Ulfsunda, Hesselby och Rosersbergs Slott

T Blomqvist Holding AB, ägare till de tre slotten samt operatörsbolaget Stockholm Meeting Selection välkomnar nya medarbetaren Stefan Ekengren till slottsgruppen. Stefan kommer att arbeta som kreativ ledare för mat och dryck på de tre slotten med start den 23 maj.

Stefan kommer närmast från Thoresta Herrgård där han arbetat som köksmästare. Han har tidigare arbetat på Ulriksdals Wärdshus, Krägga Herrgård, Sigtuna Stadshotell och Hotel Borgholm. Stefan har även tävlat, bland annat i finalen av Årets Kock 2002 samt i semifinal ytterligare fem gånger.

Stefan kommer att arbeta med att höja det kulinariska utbudet hos de tre prisbelönta köken och han kommer arbeta med att förfina totalupplevelsen genom såväl service och upplevelse som maten.

På Ulfsunda Slott huserar Årets Kock 2011 Tomas Diederichsen och på Hesselby Slott Fredrik Juhlin som tillsammans med Stockholm Culinary Team vann VM‐guld i matlagning 2010. I årets upplaga av Årets Kock hade Tomas sällskap av ytterligare tre kockar från slotten i semifinalen, däribland Kalle Eriksson som är köksmästare på Rosersbergs Slott.

– Stefans erfarenhet, kontaktnät och sinne för detaljer och nytänk inom mat, dryck och upplevelser kommer att tillföra mycket till de tre slotten och förstärka kundupplevelsen och vi är otroligt glada för att ha fått med Stefan i vårt team, säger Torbjörn Blomqvist, ägare till T Blomqvist Holding AB.

– Jag kommer arbeta nära köksmästare, restaurangchefer samt hotelldirektörer som en form av coach och idéspridare för att vi tillsammans ska positionera dessa underbara slott som de bästa i landet med hög profil både vad gäller mat, dryck och totalupplevelse. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med de duktiga teamen på dessa fantastiska anläggningar skapa detta, säger  Stefan Ekengren.