platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
Flygnytt
Emirates lanserar nya kabiner
till sin Boeing 777-flotta.
Sustainability
Internationell hållbarhetskonferens
vid Ekonomihögskolan i Lund.
200 deltagare
​Grön infrastruktur
fyller Vattendagarna i Halmstad.
Omvärldsanalys
Digitalt fokus ger 13% lyft för Danmark
på tyska mötesmarknaden.
Mat & Möten
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund
satsar på bistromeny med lokala råvaror,
RSS
rss_icon
Länkar
Hedwig Wilander får 100 000 kr i utbildningsstipendium
Hedvig Wilander, konferenschef på Lindholmen Conference Centre i Göteborg, har fått Kulnets utbildningsstipendium till Jeanne Brunners minne. Stipendiet ges till en talangfull adept i Kulnet Mentorprogram. I programmet får unga chefer i hotell- och restaurangbranschen sin egen mentor under ett år samt chans att bygga nätverk för framtiden.

Jeanne Brunner var vd för Skepparholmen Konferens/Krog/Spa och mentor i Kulnet Mentorprogram. När hon omkom i tsunamin i Thailand 2004 inrättade Skepparholmen ett femårigt stipendium på 50 000 kronor till en talangfull adept i mentorprogrammet. Detta utbildningsstipendium har genom nya donatorer utökats till 100 000 kronor.

Bakom stipendiet står HKC Hotels, Långholmen Hotell & Restaurang, Sjönära Möten och Skepparholmen.

Juryns motivering:

"Redan hennes ansökan till mentorprogrammet imponerade på Kulnets styrgrupp. Här fanns en person som var väl förberedd att dra lärdom av sitt år som adept. Under Kulnetåret 2010 visade hon sedan ett driv och en inre motivation som kombinerat med sunt förnuft och omtanke gör henne till en human och krävande chef. Genom att ständigt ifrågasätta sitt ledarskap utvecklas hon i snabb takt. Hennes ödmjukhet och goda omdöme parat med kunskap och erfarenhet kommer förhoppningsvis att ta henne så långt på karriärstegen som hon själv önskar. Här har hotell- och restaurangbranschen fått en »rising star«."