platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
Flygnytt
Emirates lanserar nya kabiner
till sin Boeing 777-flotta.
Sustainability
Internationell hållbarhetskonferens
vid Ekonomihögskolan i Lund.
200 deltagare
​Grön infrastruktur
fyller Vattendagarna i Halmstad.
Omvärldsanalys
Digitalt fokus ger 13% lyft för Danmark
på tyska mötesmarknaden.
Mat & Möten
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund
satsar på bistromeny med lokala råvaror,
RSS
rss_icon
Länkar

Warning: getimagesize(images/images_news/grythytans_kock_björn_eriksson.jpg): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /home/u/u0480172/meetingsinternational.se/www/news.php on line 58
Svensk kock får prestigefullt uppdrag i New York

c/o Grythyttans Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson jobbade under 2009 tillsammans med James Carpenter på c/o The Maidstones restaurang The Living Room i East Hampton, New York. Tillsammans skapade de den hyllade Skandinaviska menyn med klassiker som Toast Skagen, toast Pelle Janzon, smörrebröd, mormors kakfat, pannkakor med hjortron. Det är med denna meny som de nu har blivit inbjudna till det prestigefyllda James Beard Foundation. Middagen serveras den 30 november.

– Det är verkligen en stor ära att som svensk kock få komma till James Beard och representera Sverige och presentera vår skandinaviska matkultur för New Yorks främsta gourmander. Det är extra kul att The Living Room som bara varit öppet två säsonger redan fått ett sådant gastronomiskt genomslag i New York, säger c/o Grythyttans Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson.

James Beard Foundation är USA:s främsta center för kulinariska upplevelser. De jobbar för att bevara och berika USA matkultur. Marcus Samuelsson, Daniel Boulud, Thomas Keller, David Bouley och Mario Batali är andra toppkockar som tidigare blivit inbjudna till James Beard Foundation.