platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
Flygnytt
Emirates lanserar nya kabiner
till sin Boeing 777-flotta.
Sustainability
Internationell hållbarhetskonferens
vid Ekonomihögskolan i Lund.
200 deltagare
​Grön infrastruktur
fyller Vattendagarna i Halmstad.
Omvärldsanalys
Digitalt fokus ger 13% lyft för Danmark
på tyska mötesmarknaden.
Mat & Möten
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund
satsar på bistromeny med lokala råvaror,
RSS
rss_icon
Länkar
Matturism ska lyfta Sverige
I Morgon MÖTER jordbruksminister Eskil Erlandsson svensk turismindustri i matlandet Sveriges tecken. Då träffar han SHR, Sveriges Hotell och Restaurangföretagare, för att diskutera regeringens vision om matlandet och hur ett gott samarbete kan lyfta Sverige, inte bara på den kulinariska kartan utan också med fler jobb inom turismen, skriver Webfinanser. I år satsas 170 miljoner kronor på projektet.

– Om vi ska lyckas med visionen att bli Europas nya matland är det viktigt att alla människor som arbetar med mat och turism träffar varandra, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Sverige - det nya matlandet – är regeringens vision för att skapa fler jobb  genom att satsa på det som vi är bra på – mat och upplevelser. Det finns en stor potential i den svenska maten som regeringen vill använda för att öka tillväxten. Från jord till bord, från storkök till lyxkrog.

För att nå visionen arbetar regeringen också med att ta fram regelförenklingar och med särskilda matlandet-ambassadörer samt för en dialog med företagare som arbetar med mat och turism.