platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
hotellutveckling
Dubai toppar listan
över hotell som invigs 2018.
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Dubbelt silver för svenska Kocklandslaget i Global Chef Challenge

I dagarna har kockar från hela världen tävlat i Global Chef Challenge som genomförs i grekiska Thessaloniki. Sverige har tagit tre pallplatser i tre olika kategorier – Global Chef, Global Pastry chef och Hans Bueschkens Young Chef.

Fredrik Andersson, från svenska Kocklandslaget, tog hem silver tillsammans med sin commis Niklas Ekholm i Global Chef.

– Det är så skönt att all den träning man har lagt ner verkligen gett resultat, säger Fredrik Andersson, kock och projektledare i svenska Kocklandslaget.

Svenska Kocklandslagets egen konditor Frida Bäcke tog med sin commis Sandra Norin hem silver i Global Pastry Chef. På juniorsidan tog Robert Sandberg, tidigare medlem i svenska Juniorkocklandslaget, hem guld i Hans Bueschkens Young Chef.

– Jag har legat i stenhård träning, och nu har jag äntligen fått leverera, berättar Robert Sandberg.

Träningen inför tävlingen har pågått sedan januari i år, då råvarukorgen presenterades. Korgarna för de olika tävlingskategorierna skiljer sig åt. I Global Chef skapar de tävlande en fyrarätters meny bestående av en förrätt, en fiskrätt, en kötträtt och avslutningsvis en dessert för tolv personer. I Hans Bueschkens Young Chef skapar kockarna en trerätters meny för sex personer.

– I väldigt tuff konkurrens så har Sveriges duktiga kockar ännu en gång klivit upp på prispallen globalt. Världsklass! säger Peter Jelksäter, lagledare för svenska Juniorkocklandslaget.

 

I råvarukorgen för Global Chef:

Förrätt: Anklever

Fiskrätt: Hälleflundra, pilgrimsmusslor, lax och wasabi Kötträtt: Kalvrygg, kalvbog, kalvbräss

Dessert: Valrhona choklad och te

I råvarukorgen för Hans Bueschkens Young Chef: Förrätt: Lax, hälleflundra, pilgrimsmusslor och Wasabi Varmrätt: Kalvrygg, kalvbog, kalvbräss

Dessert: Valrhonachoklad och te

 

Tävlingsformen för konditorerna ser annorlunda ut. Utifrån temat som i år var Tales and Legends of Greece, skapar de tävlande en skulptur bestående av minst 60% choklad med variationsrika tekniker. Socker och karamell används till dekor och tillägg. Höjden på skulpturen måste vara minst 60 cm. Utöver det tar konditorerna fram en sommardessert för sex portioner på fat och en tårta.

 

Läs mer på http://www.worldchefs2016.org/content/congress