platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
hotellutveckling
Dubai toppar listan
över hotell som invigs 2018.
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Dreamteam leder köket på The Winery Hotel

I januari öppnar The Winery Hotel i Solna med 184 rum, takterrass, restaurang och deli. Till restaurangen, som har cirka 160 sittplatser, har man knutit Markus Gustafsson som kökschef, och vinprofilen Michel Jamais.

Precis som i övriga hotellet står vinet i fokus även i restaurangen. Menyn blir vinorienterad med rätter inspirerade av vilken mat som passar till vinet. Naturligt, närodlat och nytänkande ska prägla krogen.

– God mat är den självklara följeslagaren till vin. Vi ska laga mat från grunden med de bästa råvarorna. Menyn förändras över säsongerna och det vintema som råder på hotellet, säger kökschefen Markus Gustafsson.

Michel Jamais' uppgift är att se till att restaurangen får en tydlig och stark vininriktning.

– Vi vill inspirera till nya mat- och dryckesupplevelser. Visionen är att alla som lämnar hotellet ska kunna lite mer om vin än när de kom. Genom vinkunnig personal som guidar gästerna till nya smakupplevelser och vinbekantskaper ska vi utveckla vinkulturen i Sverige, säger Michel Jamais.

Restaurangen har en öppen planlösning med synliga installationer och öppna lagerhyllor. Materialvalen är främst trä och järn. Inredningen har influenser från råa industrilokaler i Brooklyn och vinodlingarna i Toscana.

Restaurangen håller öppen för frukost, lunch och middag. På sikt planeras det även för att servera brunch.

Markus Gustafsson kommer närmast från Metropol Palais som kökschef. Han har tidigare arbetat inom F12-gruppen, bland annat som köksmästare på Miss Voon och på restaurang Smak

Michel Jamais har varit i restaurangbranschen sedan 1980 och arbetat aktivt med vin i 26 år. Sedan 17 år tillbaka är han lärare på sommelierutbildningen på Restaurangakademin. Idag är han framför allt verksam i sin egen konsultverksamhet med uppdrag som skribent, sommelier och föreläsare.

Caroline Nätteldal blir vingotellets food and bevarage manager. Hon kommer närmast från Berns där hon arbetade som källarmästare.