platsannonser
Uppsala Konsert & Kongress söker:
Projektledare konferens
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
nyheter
på nytt uppdrag
Ny köksmästare
på Högberga Gård.
på nytt uppdrag
Åsa Keim
ny COO hos Easyfairs Göteborg.
Omvärldsanalys
Internationella besökare
stod för 45 procent av övernattningarna i Stockholm under juni.
Omvärlddsanalys
Resandet fortsatte att öka under juli månad
Swedvias flygplatser ökade tio procent.
omvärlddsanalys
Ibtm Events
slår samman Nord- och Sydamerika-mässorna.
mat och möten
Gothia Towers
får ny italiensk restaurang.
mässmediet
Nu öppnar Stora Nolia
– en av Skandinaviens största besöksmässor
På nytt uppdrag
Jacob Dahlberg
blir hotelldirektör Downtown Camper.
Hållbarhet
A Sustainable Tomorrow
flyttar gränser.
CSR
Nyinstiftat hållbarhetspris
till FC Rosengård och Veidekke.
RSS
rss_icon
Länkar
Lokala matentreprenörer sökes i Sigtuna-, Arlanda- & Uppsala-området
Med LJUS och lykta söker nu Nordic Choice Hotels efter länets bästa matentreprenörer som har de bästa lösningarna för god, hälsosam och hållbar mat. Den nordiska mattävlingen Local EAT Award går av stapeln i juni där vinnaren får 100 000 kronor.

– Att kunna erbjuda våra gäster en hållbar tallrik står oerhört högt på vår agenda. Vi värnar om jordens resurser och märker också att våra gäster och samhället ställer högre krav än tidigare vad gäller hållbara matalternativ. Som stora hotell- och konferensanläggningar ser vi vårt ansvar att vi serverar mat som är bra för våra gäster samtidigt som att hela näringskedjan mår bra, säger Jessica Norgren, General Manager på Clarion Hotel Arlanda Airport.

– Nu letar vi efter lokala kämpar, vi söker de som gått från ord till handling vad gäller hållbar mat. De där initiativen som gör skillnad för både individen och samhället, säger Tobias Pettersson, General Manager på Quality Airport Hotel Arlanda.

Tävlingen startar denna vecka och pågår fram till den 30 april. I början av maj kommer 10 regionala vinnare koras i Sverige och Norge. På EAT Stockholm Food Forum den 2 juni koras vinnaren som får 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören & hotellmagnaten Petter A Stordalen.

Alla aktörer som jobbar med något knutet till hållbarhet, hälsa och mat uppmanas att söka.

– Vi har stora ambitioner med att skapa de bästa hållbara matalternativen. Men nu behöver vi de lokala mathjältarna som sitter inne på de där smarta lösningarna som kan göra skillnad i längden och hjälpa oss att ta tillvara på de resurser vi har här och nu – för att skapa hållbara alternativ på lång sikt, säger Susanne Boije Fredlund, General Manager på Clarion Hotel Gillet i Uppsala.

Local EAT Award är en del av initiativet EAT Stockholm Food Forum. Under konferensen i fjol samlades världens främsta inom näringsliv, politik och akademi för att diskutera vägar till en mer hälsosam och hållbar matindustri.

Bland deltagarna fanns tidigare president Bill Clinton och professor Jeffrey Sachs direktör för the Earth Institute.

Under årets Local EAT Award kommer en jury bestående av Petter Stordalen, Caroline Eriksson, kock på Clarion Hotel Grand i Östersund och Maria Rydlund från Naturskyddsföreningen Sverige kora fem regionala finalkandidater. Alla regionsvinnare får resa till Stockholm och deltagande på EAT Stockholm Food Forum. Där får de möjlighet att knyta kontakter med de främsta nyckelpersonerna i matbranschen både nationellt och internationellt samt få värdefulla inspel till sin verksamhet.

Läs mer om tävlingen, kriterier och prispengarna på www.eatforum.org.