platsannonser
Uppsala Konsert & Kongress söker:
Projektledare konferens
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
nyheter
Nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar ett treårigt kongress avtal med yrkesförening.
på nytt uppdrag
Ny köksmästare
på Högberga Gård.
på nytt uppdrag
Åsa Keim
ny COO hos Easyfairs Göteborg.
Omvärldsanalys
Internationella besökare
stod för 45 procent av övernattningarna i Stockholm under juni.
Omvärlddsanalys
Resandet fortsatte att öka under juli månad
Swedvias flygplatser ökade tio procent.
omvärlddsanalys
Ibtm Events
slår samman Nord- och Sydamerika-mässorna.
mat och möten
Gothia Towers
får ny italiensk restaurang.
mässmediet
Nu öppnar Stora Nolia
– en av Skandinaviens största besöksmässor
På nytt uppdrag
Jacob Dahlberg
blir hotelldirektör Downtown Camper.
Hållbarhet
A Sustainable Tomorrow
flyttar gränser.
RSS
rss_icon
Länkar
Daniel Müllern, YSB, Årets möteskock 2014

Tjugotvå av av landets bästa kockar var nominerade till Årets Möteskock 2014. Vann gjorde Daniel Müllern som ansvarar för köket på Ystads Saltsjöbad. Tommy Eriksson, kökschef för Högberga gård på Lidingö, kom tvåa. Sigtunahöjdens köksmästare Kalle Eriksson, tog tredjeplatsen.

Ett specialpris utgick till Peter Brolin på 32 rum & kök för sin vågade och lyckade rätt, där Peter tillagade en så kallad ”pulled pork” på kyckling. Rätten var enligt juryn otroligt god, med mycket grönsaker och fräschör, men samtliga var dock aningen tveksamma till om ”streetfood” skulle fungera på en konferensanläggning.

Det speciella med tävlingen, som genomfördes i Aveqias lokaler i Stockholm, är att kockarna har en timme på sig att skapa en tvårätters konferensmiddag till fyra personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror.

Tävlingens två kvinnor satt i juryn: Christina Möller och Sigrid Barany, med Fredrik Eriksson som den tredje jurymedlemmen.

Att kvalitén är hög bland kockarna på svenska konferensanläggningar råder det ingen tvekan om, även om inte alla som kanske borde ha funnits på plats var där, men de som var där var på hög eller till och med mycket hög nivå. Helt klart en tävling som kommer att kunna växa till sig framöver. Då kanske det också kommer några kvinnor med och tävlar?

 

Övriga tävlande kockar:

Utsikten Meetings: Thomas Östberg.

Krägga Herrgård: Rikard Wicklund.

Djurönäset: Emil Bruhn.

Copperhill Mountain Lodge: Erik Sjöberg.

Loka Brunn: Erik Lindeberg.

Vår Gård: Jonny Johansson.

Havsvidden: Sebastian Borg.

Vaxholms Kastell: Martin Andreasson.

32 Rum & Kök: Peter Brolin.

Sankt Jörgen Park: Kristian Thoresson.

Luma/Sodexo: Kristian Eriksson.

Hotell Kristina: Håkan Mörngård.

Ystad Saltsjöbad: Daniel Müllern.

Sigtunahöjden: Kalle Eriksson.

Såstaholm: Marcus Backman.

Falkenbergs Strandbad: Niklas Cramer.

Skogshem & Wijk: Richard Hermansson.

Stenungsbaden Yacht Club: Mattias Nordevik.

Drakamöllan: Gustav Jönsson.

Lejondals slott: Daniel Beijersten.

Bommersvik: Jimmy Johansson.

Färna Herrgård: Björn Olfenius.