platsannonser
Uppsala Konsert & Kongress söker:
Projektledare konferens
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
nyheter
Nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar ett treårigt kongress avtal med yrkesförening.
på nytt uppdrag
Ny köksmästare
på Högberga Gård.
på nytt uppdrag
Åsa Keim
ny COO hos Easyfairs Göteborg.
Omvärldsanalys
Internationella besökare
stod för 45 procent av övernattningarna i Stockholm under juni.
Omvärlddsanalys
Resandet fortsatte att öka under juli månad
Swedvias flygplatser ökade tio procent.
omvärlddsanalys
Ibtm Events
slår samman Nord- och Sydamerika-mässorna.
mat och möten
Gothia Towers
får ny italiensk restaurang.
mässmediet
Nu öppnar Stora Nolia
– en av Skandinaviens största besöksmässor
På nytt uppdrag
Jacob Dahlberg
blir hotelldirektör Downtown Camper.
Hållbarhet
A Sustainable Tomorrow
flyttar gränser.
RSS
rss_icon
Länkar
Ulf Eriksson, Stora Brännbo, vann Copper Skillet

Det blir kocken Ulf Eriksson, Stora Brännbo, som representerar Sverige i den internationella världsfinalen den 19 mars i Los Angeles.

Den svenska uttagningstävlingen till IACCs Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesindustrin, genomfördes på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i måndags. De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att göra sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, och utrustade bara med gasolkök som hjälpmedel.

Ulf Eriksson, har arbetat i Stora Brännbos kök i ett och ett halvt år. Han gillar den utmaning som det innebär att tävla. I höstas var han med i semifinal nummer två i Årets Kock.

Årets Copper Skillets jury bestod av Örjan Klein, en av landets kocklegendarer, Malin Söderström, som driver restaurangen på Moderna Museet, samt förra årets vinnare av den internationella Copper Skillet-finalen, Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Tävlingsledare var Manfred Rainer, en meriterad kockprofil.

Juryn var eniga i sitt beslut och motiverade det så här:

”En komplett rätt med fina smaker, harmoni mellan kolhydrat och protein. Väl tillvaratagna huvudråvaror, imponerande att skapa denna anrättning på endast 30 minunter.”

– Det här är ett bevis på hur viktigt arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matupplevelsen är. Det är en ständigt pågående process, säger Björn Jonzon, vd för Stora Brännbo.