platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
På nytt uppdrag
Forenom
rekryterar destinationsexpert för att växa i Skåne.
Mässor skapar möten
Spirande och spännande
på Elmia Garden.
möten kan skapa GaSELLER
Dagens Industri
utser Trippus som gasellvinnare för 5:e året i rad.
möten skapar nya synapser
Borås arrangerar Nationell historiekonferens
med 400 deltagare.
RSS
rss_icon
Länkar
Ulf Eriksson, Stora Brännbo, vann Copper Skillet

Det blir kocken Ulf Eriksson, Stora Brännbo, som representerar Sverige i den internationella världsfinalen den 19 mars i Los Angeles.

Den svenska uttagningstävlingen till IACCs Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesindustrin, genomfördes på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i måndags. De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att göra sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, och utrustade bara med gasolkök som hjälpmedel.

Ulf Eriksson, har arbetat i Stora Brännbos kök i ett och ett halvt år. Han gillar den utmaning som det innebär att tävla. I höstas var han med i semifinal nummer två i Årets Kock.

Årets Copper Skillets jury bestod av Örjan Klein, en av landets kocklegendarer, Malin Söderström, som driver restaurangen på Moderna Museet, samt förra årets vinnare av den internationella Copper Skillet-finalen, Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Tävlingsledare var Manfred Rainer, en meriterad kockprofil.

Juryn var eniga i sitt beslut och motiverade det så här:

”En komplett rätt med fina smaker, harmoni mellan kolhydrat och protein. Väl tillvaratagna huvudråvaror, imponerande att skapa denna anrättning på endast 30 minunter.”

– Det här är ett bevis på hur viktigt arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matupplevelsen är. Det är en ständigt pågående process, säger Björn Jonzon, vd för Stora Brännbo.