platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
mat och möten
Guld till Victor Magdeburg
på Högberga Gård.
hållbarhet i fokus
Quality Hotel Globe
satsar på solenergi.
skapar mötesstrategi
Malmö högskola och Malmö stad i samarbete
för att stärka Malmö som mötesdestination.
omvärldsanalys
Mässor & kongresser
bidrar med stora ekonomiska värden till besöksnäringen.
Nyetablering
Pocket by Pontus i Arenastaden
öppnar i mitten av augusti .
Nytt uppdrag: Second opinion
Janne Björge
lämnar Nine Yards efter 14 år.
hotellnytt
Scandicfamiljen växer
– nu öppnar Scandic Prince Philip.
på nytt uppdrag
Anders Leijon
blir sälj- och marknadschef på Kolmården.
kongresser förädlar kunskap
Halmstad årets klättrare
på svenska kongresslistan.
RSS
rss_icon
Länkar
Oaxen in på topplista över världens 6o bästa krogar
wbpstars.com har placerat Oaxen krog på sin "Top 60" över världens absolut bästa restauranger. Krogen gick rakt in på plats 58 med 88 poäng av 100 möjliga.

Listan uppdateras betydligt oftare än bara en gång per år som annars är vanligt för många restaurangguider. Samtliga krogar riskerar att åka ut från listan om de exempelvis inte serverar lika hög kvalitet kväll efter kväll och har oregelbunden kvalitet i sin helhet.

Varje månad utses en krog till ”Restaurant of the month”, och det är den som mottagit ett högt betyg och utmärkt sig alldeles särskilt. För december månad är det Oaxen som fått utmärkelsen.

– Jag är enormt hedrad över att vår restaurang har uppmärksammats i ett sammanhang som är ett alternativ till de traditionella restaurangguider som finns idag, säger Magnus Ek, köksmästare och krögare.

Restaurangsajten är till för alla som är intresserade av världens bästa gourmet-krogar. Hittills har sajten recenserat över 500 topprestauranger från världens alla hörn och inte bara från självklara gourmetnationer.

Slutpoängen för en restaurang är baserad på sju olika kriterier med en maxpoäng på tio i varje kriterium, utom i kriteriet smak där maxpoängen är 40 poäng. Smaken är med andra ord det som är viktigast, och där den svenska stjärnkrogen lyckats absolut bäst tillsammans med sitt långsiktiga tänk inom hållbarhet.

– Förutom sin fantastiska mat är Oaxens tänk kring hållbarhet något av det bästa vi sett hittills, säger Joakim Hillberg, redaktör för wbpstars.com.

Sajten utmärker sig även för alla filmer på sin officiella youtube-kanal. Filmerna är oredigerade och visar hur det ser ut bakom kulisserna hos världens mest erkända restauranger.