platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
På nytt uppdrag
Forenom
rekryterar destinationsexpert för att växa i Skåne.
Mässor skapar möten
Spirande och spännande
på Elmia Garden.
möten kan skapa GaSELLER
Dagens Industri
utser Trippus som gasellvinnare för 5:e året i rad.
möten skapar nya synapser
Borås arrangerar Nationell historiekonferens
med 400 deltagare.
RSS
rss_icon
Länkar
Oaxen in på topplista över världens 6o bästa krogar
wbpstars.com har placerat Oaxen krog på sin "Top 60" över världens absolut bästa restauranger. Krogen gick rakt in på plats 58 med 88 poäng av 100 möjliga.

Listan uppdateras betydligt oftare än bara en gång per år som annars är vanligt för många restaurangguider. Samtliga krogar riskerar att åka ut från listan om de exempelvis inte serverar lika hög kvalitet kväll efter kväll och har oregelbunden kvalitet i sin helhet.

Varje månad utses en krog till ”Restaurant of the month”, och det är den som mottagit ett högt betyg och utmärkt sig alldeles särskilt. För december månad är det Oaxen som fått utmärkelsen.

– Jag är enormt hedrad över att vår restaurang har uppmärksammats i ett sammanhang som är ett alternativ till de traditionella restaurangguider som finns idag, säger Magnus Ek, köksmästare och krögare.

Restaurangsajten är till för alla som är intresserade av världens bästa gourmet-krogar. Hittills har sajten recenserat över 500 topprestauranger från världens alla hörn och inte bara från självklara gourmetnationer.

Slutpoängen för en restaurang är baserad på sju olika kriterier med en maxpoäng på tio i varje kriterium, utom i kriteriet smak där maxpoängen är 40 poäng. Smaken är med andra ord det som är viktigast, och där den svenska stjärnkrogen lyckats absolut bäst tillsammans med sitt långsiktiga tänk inom hållbarhet.

– Förutom sin fantastiska mat är Oaxens tänk kring hållbarhet något av det bästa vi sett hittills, säger Joakim Hillberg, redaktör för wbpstars.com.

Sajten utmärker sig även för alla filmer på sin officiella youtube-kanal. Filmerna är oredigerade och visar hur det ser ut bakom kulisserna hos världens mest erkända restauranger.