platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
På nytt uppdrag
Forenom
rekryterar destinationsexpert för att växa i Skåne.
RSS
rss_icon
Länkar
Ystad Saltsjöbad rekryterar stjärnkock

Daniel Müllern, en av de mest hyllade kockarna i Skåne, ska utveckla maten på Ystad Saltsjöbad. Under första kvartalet öppnades två nya restauranger på hotellet med avsikten att storsatsa på gastronomi.

– Kärleken till hantverket och råvaror med mycket lokal förankring ska prägla matupplevelsen, och jag ska även vara närvarande bland gästerna, säger Daniel Müllern.

Han har jobbat i restaurang- och hotellbranschen på allt från Operakällaren i Stockholm till krogar i Malmö och Köpenhamn. Han är skolad i Tore Wretmans anda och har en förkärlek för traditionell fransk matlagning med lokala råvaror. De senaste åtta åren har han drivit en egen restaurang och har toppnoterats i både White Guide och Dagens Industri.

Att Ystad Saltsjöbad lägger mycket energi på gastronomin är ingen slump.

– Genom att bredda utbudet och höja kvaliteten på restaurangsidan vill vi öka totalupplevelsen, och maten kan därmed bli en egen reseanledning, säger Anders Nilsson, vd för Ystad Saltsjöbad.

Satsningen väntas dessutom skapa flera arbetstillfällen på hotell- och spaanläggningen.