platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
Flygnytt
Emirates lanserar nya kabiner
till sin Boeing 777-flotta.
Sustainability
Internationell hållbarhetskonferens
vid Ekonomihögskolan i Lund.
200 deltagare
​Grön infrastruktur
fyller Vattendagarna i Halmstad.
Omvärldsanalys
Digitalt fokus ger 13% lyft för Danmark
på tyska mötesmarknaden.
Mat & Möten
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund
satsar på bistromeny med lokala råvaror,
RSS
rss_icon
Länkar
Clarion Hotel Wisby storsatsar på Gotland
Fem fastigheter blir sju när Clarion Hotel Wisby utökar sin verksamhet. Hotellets atmosfär och historia, som går tillbaka till medeltiden, har fångats upp i de nyare delarna.

En glänsande kopparbyggnad är den sammanhållande länken till den nya hotelldelen. Här finns 77 nya rum, många med utsikt mot havet eller hotellets trädgård. En del väggpaneler, golv och några takmålningar är bevarade och i den nya loungedelen samsas Gotlandstillverkade möbler med kalksten och fårskinn.

Den nya hotelldelen tillför ävem fler mötesutrymmen, och en ny loungedel öppnar för möjligheter att ta emot större grupper och arrangemang.

–  Det är en stor investering som görs för att vara Gotland, men vi tror att det finns en marknad, säger hotellets vd Carin Sjöberg.

De senaste åren har flera förändringar skett på hotellet. Bland annat drivs spa-avdelningen i egen regi, vilket man inte gjorde tidigare. Till nästa år ska även restaurangen i hotellbyggnaden ingå i Clarion Hotels nya restaurangkoncept.

–  Den nya restaurangen heter Kitchen & Table och bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson, säger Carin Sjöberg. Menyn har hämtat influenser och inspiration från Manhattan vilket kombineras med lokala gotländska smaker och råvaror.