platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
Flygnytt
Emirates lanserar nya kabiner
till sin Boeing 777-flotta.
Sustainability
Internationell hållbarhetskonferens
vid Ekonomihögskolan i Lund.
200 deltagare
​Grön infrastruktur
fyller Vattendagarna i Halmstad.
Omvärldsanalys
Digitalt fokus ger 13% lyft för Danmark
på tyska mötesmarknaden.
Mat & Möten
Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund
satsar på bistromeny med lokala råvaror,
RSS
rss_icon
Länkar
Regeringen satsar på Matlandet Sverige

Regeringen satsar på Matlandet Sverige. I dag beslutar regeringen att bidra med 2,9 miljoner kronor för arbetet med det svenska deltagandet i Bocuse d’Or 2013. Pengarna ska också användas till det svenska arrangemanget av Kock-EM i Stockholm 2014.

– De två kocktävlingarna ger oss en unik chans att stärka bilden av Sverige som en gastronomisk nation i världsklass. Vi kommer också att stärka intresset för Sverige som både turist – och matnation. Våra svenska kockar som deltar i de här tävlingarna är spjutspetsen i matlandet Sverige, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Regeringen beslutar att ge Gastronomi Sverige AB högst 2,9 miljoner kronor för arbetet med de svenska kockarnas deltagande i Bocuse d’Or 2013, samt till förberedelserna inför Kock-EM som arrangeras i Stockholm 2014.

Enligt regeringsbeslutet ska pengarna även användas till att främja bilden av Sverige som en gastronomisk nation. Tanken är också att höja det allmänna intresset för mat, matlagning och svenska råvaror.

Bilden: Svenska matlagningsframgångar i Erfurt ger större satsning från regeringen.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Om Bocuse d’Or:

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 snabbt utvecklats till att bli en av världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar, även kallat VM för kockar. Tävlingen har också blivit ett skyltfönster för spjutspetsgastronomi. Sverige har de senaste åren vunnit stora framgångar i tävlingen. Därför är tävlingen en viktig del för att nå ut internationellt med visionen Sverige – det nya matlandet.