platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Mässor & Möten
Trädgårdstrender
och tekniska framtidsspaningar på årets Elmia Garden.
skidåkning och möten
Nya storsatsningar i Stöten
Nytt snösystem, fler bäddar och utökad service.
mässor skapar möten
Meetings International
inleder ett nytt internationellt samarbete med en mässa i Jakarta.
event skapar möten
Karlstad CCC
storsatsar på mat och dryck.
hållbarhet
Meetx
har miljödiplomerat ECOC Conference 2017.
Varde ljus
Ljusevangelisten Svante Pettersson
talar på Light & Design.
events skapar möten
Halmstad
står värd för Jazzfesten 2018.
på nytt uppdrag
David Bergling
ny vd på designhotellet Nordic Light.
mässor skapar möten
Scandinavian Expo
öppnar vid Arlanda 2019/2020.
På nytt uppdrag
Joakim Lempiäinen
ny hotelldirektör på Scandic Lugnet Falun och Scandic Borlänge.
RSS
rss_icon
Länkar
Tre kockar från Hufvudsta & Görveln till Årets Kock 2013
Två kockar från Hufvudsta gård i Solna är ännu en gång representerade i Årets Kock – SM i matlagning. Anders Dahl och Patrik Jonsson har valts ut bland 146 inskickade bidrag och tävlar i den första semifinalen den 13 november i Uppsala.

Anders Dahl, 34, arbetar som kökschef på Hufvudsta gård och har erfarenhet från krogar som Gondolen, Bon Lloc, Mondän och Spring. Det är tredje gången han skickar in ett bidrag till tävlingen, lika många gånger har han gått till semifinal. Han kvalificerade sig med rätten "kyckling från Hagby gård" med betor, morot och kål.

Patrik Jonsson, 28, har arbetat på Hufvudsta gård sedan i januari förra året och är en matkreatör som tycker om att hålla matlagningskurser. Han har tidigare erfarenheter från Lejondals slott och restaurang Kjellssons. Patrik Jonsson gick vidare med rätten "Viltrubbad" älg med kål, äpple, lök och svamp.

Intresset för årets upplaga av Årets Kock är stort. Etthundrafyrtiosex kockar skickade in ett tävlingsbidrag och en jury bestående av ett femtontal av landets främsta kockar har bedömt bidragen anonymt. Tjugofyra av de inskickade bidragen får tävla i två semifinaler. Den första genomförs i Uppsala den 13 november och den andra i Jönköping den 20 november. Finalen är den 8 februari i Stockholm.

Det är 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Årets Kock. I startfältet finns flera av Skandinaviens bästa restauranger representerade.

Robert Hedman, tidigare kökschef på Hufvudsta gård men nu ansvarig för köket på systerhotellet Görvälns slott, gick även han till semifinalen i Uppsala.


 

Bilden: Patrik Jonsson och Anders Dahl från Hufvudsta Gård Mat & Möten samt Robert Hedman Görvälns slott har gått till semifinal i Årets Kock 2013.

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt.