platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
if you build it they will come
Lund
bygger sin kongress- och kulturanläggning.
delad kunskap
Endast en fjärdedel
har kontakt med familjen när de är ute på en affärsresa.
+16 procent
​Svenska Möten
spår bra mötesår 2018.
mötesindustrinytt
Convenes Hosted Buyer-program
når nya rekord 2018.
Mat & Möten
Karlstad CCC
startar matprogrammet ”Någonting att äta”.
sustainability
Göteborg toppar världsranking
bland hållbara och innovativa städer.
e-Tourism
Spännande världskonferens i Jönköping
belyser framtidens turism.
nya kunskaper på väg
Världskongress ger nya affärer & insikter
- Adventure Travel World Summit till Sverige 2019.
mat och möten
Villa Sjötorp
återigen nominerade till Historic Hotel Gourmet Award.
EXPECT
Västerås först ut med virtuellt showroom
för att locka turister och nya företag.
RSS
rss_icon
Länkar
Från Vita Huset till Posthuset
När Marcus Samuelsson, en av landets mest kända och meriterade kockar, återvänder till forna hemstaden Göteborg är det för att öppna Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post.

26 januari 2012 slår de upp portarna med Marcus som kreativ motor. Ansvarig på plats blir Jimmy Lappalainen, från hans New York-succéer Aquavit, Riingo och Red Rooster Harlem.

– Jag har precis flyttat hem till Sverige efter många år som kock utomlands. Erbjudandet att få driva Norda Bar & Grill i Göteborg och möjligheten till ett fortsatt samarbete med Marcus gick inte att motstå, säger Jimmy Lappalainen, Executive Chef/Köksmästare Norda Bar & Grill. Extra kittlande är det att få bidra till en helt ny sorts mötesplats. Jag är övertygad om att både stans invånare och besökare kommer att bli glatt överraskade av Posthuset nya funktion. Huset blir ett nav för en massa spännande saker som händer i den här stan. Att det råkar finnas ett fantastiskt hotell och en bra restaurang blir liksom bara en bonus.

Grundidén med Norda Bar & Grill är att skapa en sorts restaurang vi sällan ser på denna sida Atlanten. En snygg men avslappnad mötesplats som erbjuder genomtänkt och kärleksfullt tillagad mat, baserad på fantastiska råvaror – men utan att någonsin bli varken märkvärdig och exkluderande. Här ska alla känna sig välkomna – vid många olika tillfällen och i olika sällskap. Ölen efter jobbet blir därför minst lika viktig som representationsmiddagen. Halv special lika viktigt som hummer…

– Norda är en sammanslagning av det bästa som Nordamerika och Norden kan erbjuda gastronomiskt, säger Marcus Samuelsson. Vi har inspirerats av den amerikanska stekhustraditionen och omtolkat den för västkustens huvudstad, där vi frestar matgästerna med sällsynta konstellationer av smaker. Skaldjursrätter möter grillrätter och amerikanska viner delar på uppmärksamheten med lokala svenska ölsorter, Men än viktigare är att kombinera den amerikanskt opretentiösa njutningen med stämningen i Göteborg. Snacka om det bästa av två världar, säger Marcus Samuelsson.

Jimmy Lappalainen och Marcus Samuelsson har arbetat sida vid sida under många års tid och har under denna tid lyckats överraska och förtrolla de flesta av New Yorks svårflirtade matrecensenter. Jimmy har lagat mat för alla ifrån vanliga New York-bor till världens mäktigaste man, USA:s president Barack Obama. Nu har Jimmy och Marcus alltså flyttat sitt samarbete över Atlanten och landat i Göteborg med ambitionen att rita om den här stadens krogkarta en gång för alla.

Bilden: Jimmy Lappalainen. Ansvarig på plats i köket på Clarion Post Hotel i Göteborg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Clarion Hotel Post öppnar den 26 januari 2012. Clarion Hotel Post blir en helt ny typ av affärshotell som uppförs i Göteborgs hjärta i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Hotellet kommer att utgöra en modern och central mötesplats för alla besökare. Men hotellet blir också ett vardagsrum för alla Göteborgare som känner sig mer hemma i den nya bilden av staden än i den historiska bilden av hamnen och tunga industrier.

Hotellet får 500 rum inkluderat tre sviter, flera restauranger och barer, en skönhetsfabrik, en rooftop pool, 17 konferenslokaler varav den största tar 1000 personer i bio-sittning. Hotellets atmosfär är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg. Ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med Norda Bar & Grill i spetsen har skapats av Marcus Samuelsson. www.clarionpost.se

 

Clarion Hotels har 19 operativa förstaklasshotell i Norden och omsätter 1,7 miljarder SEK. Med hjälp av konst, musik och design skapar Clarion levande mötesplatser för affärs-, konferens- och fritidsresenären. Clarion ingår i Nordic Choice Hotels som har en total omsättning på cirka 8 miljarder SEK, fördelat på över 170 hotell i Norden.